23. maj 2017 Nyhedsbrev fra FOODobserver.dk
FOODobserver


Forsiden
 




Hold dig opdateret om branchens vigtige begivenheder:

 

Find tidligere omtaler ved kvit og frit at søge på ord eller navne i:
 

 

Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:

 PACKobserver.dk

 


Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.

Fødevarer & helbred:

Søde kalorier mætter dårligere end kalorier fra fedt

23.05.17: En drik med en masse fløde giver bedre mæthedsfornemmelse og frigivelse af mæthedshormoner end en drik med et lavt indhold af fedt, men den samme mængde kalorier. Dette ifølge en ny undersøgelse foretaget af forskere ved svenske Linköpings Universitet, hvis resultater er præsenteret i tidsskriftet Peptides.

Læs mere

Discountkæde satser på bæredygtig landopdrættet laks fra Hirtshals

23.05.17: Rema 1000 går nu ind i landbaseret lakseopdræt. Og det sker ifølge egne oplysninger som den første dagligvarekæde i landet. De danske landlaks i Hirtshals opdrættes i et kontrolleret miljø i store tanke uden brug af medicin og uden risiko for forurening af de vilde laks. WWF kalder lakseopdrættet, der er 100 procent ASC certificeret, for den mest bæredygtige form for lakseproduktion.

Læs mere

Orkla udvider i Danmark

23.05.17: Norske Orkla Food Ingredients har, gennem sit delejede datterselskab Dragsbæk A/S, underskrevet og gennemført en aftale om at købe 80 procent af aktierne i det danske salgs- og distributionsselskab SR Food A/S.

Læs mere

Scanvaegt Systems og Borncut i fornyet alliance

22.05.17: Scanvaegt Systems A/S og Borncut A/S har indgået en alliance omkring udvikling, salg og servicering af portioncutters til den globale fødevareindustri. Portioncutters sikrer præcis opskæring af fisk, fjerkræ og kød, som giver kunderne større fortjeneste. De første maskiner er allerede i produktion.

Læs mere

MEP'ere: Stop madspild

22.05.17: Madaffald i EU skal halveres frem mod 2030 ved at fjerne eksisterende restriktioner på fødevaredonationer og afskaffe forvirringen omkring “sidste anvendelsesdato” og “mindst holdbar til” mærkningerne, mener medlemmerne af Europa-Parlamentet.

Læs mere

Arla slår døren op til fremtiden

15.05.17: Kokke, forskere, forbrugere og kunder kommer til at spille en hovedrolle, når fremtidens mejeriteknologier, -produkter og -trends skal udvikles i Arlas nye avancerede globale innovationscenter. Det er Arlas ambition, at centret, som ligger i hjertet af verdens hurtigst voksende ”food cluster”, Agro Food Park i Aarhus, kommer til at fostre samarbejdsinnovation på verdensplan.

Læs mere

Vil sælge mere økologi i Holland

15.05.17: Hollænderne har fået smag for økologi, og landets øko-salg vokser markant i øjeblikket. Danske virksomheder er klar til at forsyne de hollandske butikshylder med økologiske varer. De næste to dage deltager en gruppe danske virksomheder i et 100 procent økologisk eksportfremstød arrangeret af Økologisk Landsforening på fødevaremessen PLMA i Amsterdam.

Læs mere

Hver dansker spiser i snit økologi for 2.000 kroner

15.05.17: Stigning i salget af økologiske varer viser, at danske forbrugere er klar til mere økologi, mener Landbrug & Fødevarer. Ifølge Danmarks Statistik voksede salget af økologiske varer med 14 procent fra 2015 til 2016. Det betyder, at hver dansker i gennemsnit spiste økologiske fødevarer for omkring 2.000 kroner sidste år.

Læs mere

Fra tema Procesudstyr
Ændring af dit abonnement
Afmeld nyhedsbrev
FOODobserver.dk • Telefon: +45 39 69 43 21 • Email: info@foodobserver.dk
Udgives af GINI·com • Pilegårdsvej 48 • DK-2860 Søborg